« de positieve kant | Main | al mijn opgedronken lenzen »

15 januari 2008

pers en publiciteit

Een van de minder aangename kanten van het schrijverschap is het moment dat er nieuwe auteursfoto's gemaakt moeten worden. De altijd ronkende, vraatzuchtige publiciteitsmachine vraagt er nu eenmaal om.
Ik was tot nu toe heel tevreden met de foto's die Keke Keukelaar van me gemaakt had, maar de uitgeverij wilde weer wat anders, dat meer aansloot bij het boek waar ik aan bezig ben. Ze hadden een of andere hippe buitenlandse fotograaf gevraagd, en ik moest er helemaal voor naar Reykjavik. Voor een simpele foto!
Natuurlijk ben ik blij dat mijn uitgevers kosten noch moeite sparen om mijn werk aan de man te brengen - maar ik vraag me soms af of dat hele publiciteitscircus niet een beetje doorgedraaid is.
Hoe dan ook, de foto is klaar en is te bewonderen op deze site (ik zou 'm in een apart venster openen, vanwege de instructie hieronder):

Klik op: 'the earth from above' (onder Photographs).
Klik op: 'Europe' (rechts)
Klik op het plaatje op de onderste rij, derde van links (het blauwe plaatje met de spikkels, zeg maar).
Die vent op zijn rug, in het midden: dat ben ik.

jaeggi om 15 januari 2008 10:22