« jazz | Main | de avonturen van zaagje »

15 mei 2006

waar is mijn vaas?

Er zijn van die opkikkers die je best kunt gebruiken op de maandagochtend. Eigenlijk zou iedereen in zijn arbeidscontract (onder 'secundaire arbeidsvoorwaarden') een verplichte maandagochtend-opkikker (MO-tje) moeten laten opnemen ('Heb jij je MO-tje al gehad vanochtend?' 'Nee, ik hoop dat het een goeie is, ik zit nog steenkapot van de derde helft gisteren.')
Mijn MO'tje van deze maandag was dit bericht: 'De vaas welke uw gedicht droeg heeft voor de lieve somma van 550,- Club 11
verlaten, waarmee uw vaas de vaas geworden is die het meeste heeft opgebracht!'
Dat zat zo: enkele maanden geleden schreef ik een stadsgedicht voor de Vazenveiling van de Amsterdamse Stadsspelen *). Dat gedicht is door een kunstenares op de vaas gepenseeld en nu dus verkocht voor het goede doel.
Prachtig allemaal, maar nu word ik geplaagd door de vraag: Wie heeft mijn vaas? Ik zou graag de schoorsteenmantel zien waar hij op staat.
Als u inlichtingen hebt over deze vaas, neemt u dan contact op met stadsdichter@jaeggi.nl. Voor de eerlijke vinder is er een vermelding in de Verzamelde stadsgedichten die volgend jaar worden uitgegeven.
Het gaat om het volgende gedicht:

Gekken en dwazen

Gekken en dwazen
schrijven hun namen
op deuren en vazen
Ook ik
kan de verleiding niet weerstaan
en teken hier - uit naam
van sponsoring en betrokkenheid -
blozend van genot
mijn goedkope naam.

*)De StadsSpelen is een iniatief met als achterliggende gedachte: 'Te gemakkelijk leven Amsterdammers langs elkaar heen. Veel mensen kennen hun buren niet of nauwelijks, mensen voelen zich onveilig en de vele culturen die Amsterdam rijk is, komen te weinig met elkaar in aanraking. Dat kan anders.'


jaeggi om 15 mei 2006 10:07