« de avonturen van zaagje | Main | beau »

16 mei 2006

sterren stralen overal

Gisteren werd ik uit mijn werkkamer gejaagd door een hels lawaai op de gracht. Ik stormde, daarbij danig mijn kop stotend, mijn souterrain uit, stak wankelend de straat over en werd onder de voet gelopen door een horde gillende meisjes, die met hun mobieltjes alles fotografeerden wat in de buurt kwam, elkaar, voortrazende motoragenten, verbijsterde Japanse toeristen en vooral de boot die over de gracht opstoomde, een platbodem waarop een rockband snoeihard stond te spelen. Het galmde lekker, de echo stuiterde als een rubberen bal tussen de grachtenpanden heen en weer.
Lekker hoor, zo met je bandje door de grachten varen, dacht ik. Lekkere band ook, trouwens.
Diezelfde avond zag ik de bassist van de band, Spike, voor de camera een parkeerbon opeten. De band, waarin ik natuurlijk meteen de Haagse band Di-rect had moeten herkennen, had de auto's voor hun optreden op de boot verkeerd geparkeerd - en dan is de plaatselijke politie onverbiddellijk.
De reactie van Spike was volkomen op zijn plaats (dat is wat popmuzikanten doen: hotelkamers verbouwen en parkeerbonnen opvreten).

En vanavond kan ik alweer veelbelovende jonge Nederlandse popsterren beluisteren, en u ook trouwens, want dan treedt in De Avonden A Balladeer op - ik heb er al vaker over verteld op dit weblog.
Hun eerste cd, Panama, is net uit. Het eerste nummer dat A Balladeer vanavond speelt is 'mijn' nummer, Swim with Sam, gebaseerd op Held van Beroep. Panama kwam deze week op 30 binnen in de Album Top 100.
Ik heb er natuurlijk helemaal niets mee van doen gehad (al zijn er wel plannen om samen iets te gaan spelen) maar komende week zeg ik ijskoud tegen iedereen die ik tegenkom: ik heb een nummer in de Album Top 100.

Behalve de muziek van A Balladeer is er nog meer moois te horen in de uitzending van Music Hall vanavond: een verhaal van Thomas Verbogt, Vrouwkje Tuinman brengt nieuwe gedichten, ik zal zelf ook een verhaal voorlezen (de Auditie uit Tromboneliefde) en misschien, hopelijk, zal ik het titelnummer Panama spelen samen met Marinus de Goederen, de zanger van A Balladeer.
Aan het eind van het programma speelt de band, volgens de playlist, hun nummer They Shut Down Marks & Spencer, wat mij betreft de popsong van het jaar.
U hebt inmiddels begrepen dat u vanavond maar beter kunt luisteren?

De Avonden/Music Hall, elke dinsdagavond tussen 21.00-22.00 uur, LIVE vanuit Studio Desmet Amsterdam, en op Radio 747.

jaeggi om 16 mei 2006 10:05