« de leo beenhakker van de literatuur | Main | aber kein Wort über Hobbitsex »

09 augustus 2005

nachtzwemmen (2)

De Bezige Bij zit erbovenop. Ze hebben zelfs tijd om weblogs te lezen èn te corrigeren. Hierbij een reactie op Nachtzwemmen.

Beste Adriaan,
Ik las je weblog over Nachtzwemmen. Natuurlijk kon ik niet weten dat jij ooit een boek Nachtzwemmen hebt willen noemen, maar dat Hagar Peeters dat heeft gedaan wist ik natuurlijk wel. Het is overigens geen uitgave van de Bij, maar een bibliofiele editie van Perdu (in 300 exemplaren). Ik heb daarom van tevoren gevraagd aan Hagar Peeters of zij er problemen mee had als we een debuutroman met die titel zouden uitgeven. Omdat het een eenmalige, inmiddels niet meer leverbare titel betrof (die later integraal in een andere bundel zal verschijnen) en ook al een ander genre, ging zij daarmee akkoord. Ditzelfde verzoek richtten wij aan Marcel Möring die ooit een verhaal met deze titel schreef. Als zij niet waren akkoord gegaan had
mijn debutant Peter du Gardijn helaas een andere titel moeten kiezen, maar dat was dus gelukkig niet nodig. Ik heb overigens ook ooit nog Alfred Schaffer aangeraden een andere titel te nemen omdat hij zijn bundel Disgenoten wilde noemen, wat weer een titel van Atte Jongstra was. Je ziet, we hebben het op de Bij niet altijd te druk om stil te staan bij bepaalde zaken.
Met allerbeste groet,
Victor Schiferli

jaeggi om 09 augustus 2005 12:57

Post a comment
Remember Me?