« muggen | Main | wensen »

21 juli 2005

the 'Oh yeah' mood

Het is de tijd van de nieuwe uitgevers-aanbiedingen. De een na de ander ploffen ze op de mat, kleurig, vet, glossy, van Prometheus, Contact, De Arbeiderpers, De Bezige Bij, Nieuw Amsterdam.
Ik ben dol op de nieuwe aanbiedingen: al die nieuwe boeken maken een heftige speekselvloed bij me los, hoewel ik waarschijnlijk nog niet een tiende ervan zal lezen.
Ook de wervende teksten van de uitgevers zijn steeds weer een bron van vermaak. Altijd weer zijn hun boeken 'even romantisch als schokkend', 'even diepzinnig als luchtig'. En dat terwijl toch al vrij lang bekend is hoe je boeken niet moet verkopen. In 1933 (!) schreef Francis Scott Fitzgerald al aan zijn uitgever (vlak voor de publicatie van Tender is the night: 'No exclamatory "At last, the long awaited, etc." That merely creates the 'Oh yeah' mood in people.'

Ik ben al de hele week in the 'O yeah' mood.

jaeggi om 21 juli 2005 16:19

Post a comment
Remember Me?