« any particular sort of adult | Main | muggen »

19 juli 2005

tante

Seks en koken zijn twee heel verschillende dingen, maar niet iedereen is daarvan op de hoogte. Driekwart van de wereldbevolking en Ronald Giphart blijven volhouden, om wat voor reden dan ook, dat elke oester je orgasme een oppepper geeft (‘Casanova at er vijftig per dag!’) en het resterende kwart denkt dat je knoeperharde erekties krijgt van gemalen neushoornhoorn. En elke nieuwe lente horen we weer dezelfde hijgverhalen over de veelzeggende vorm van de asperge.
U mag het preuts noemen, maar ik vind het nu eenmaal geen fris idee om schnitzels te paneren op hetzelfde aanrecht waar een uur geleden mensen met hun blote… nou ja, u begrijpt. Staafmixers in de keuken en vibrators in de slaapkamer, is het devies. Wij zijn door schade en schande wijs geworden, al moet ik toegeven dat ik vroeger ontvankelijker was voor de bijzondere relatie tussen eten en seks. Dat kwam door mijn hete tante.
Tante Jacqueline was jarenlang een regelmatige keukengast bij ons thuis. Ze was in staat om het ploppen van de kurk op kilometers afstand te horen, want mijn moeder had de sherry nog niet open of er werd tegen het keukenraam getikt met een hand vol ringen en daar zeilde ze de keuken binnen, een wervelwind van rood pluishaar, zijden doeken en wolken parfum.
Tante Jacqueline was ooit getrouwd met neef Jacob, maar na vier kinderen vond ze het mooi geweest en zette Jacob en de kinderen de deur uit. Voortaan ging ze als Jacqui door het leven. Als tante Jacqui onze keuken binnenzeilde dook mijn vader meteen de kelder in om, zo zei hij, ‘even een lekkere fles wijn te pakken’. Meestal dook hj pas weer op als mijn tante de deur uit was. Mijn zusjes en ik zaten daarentegen het hele bezoek met rode oren aan tafel, want tante Jacqui wist de meest fascinerende dingen die mijn moeder om de een of andere reden niet wist.
‘Zit jij lekker veterdrop te snoepen, heerlijk joch? Wist jij dat drop de bloedtoevoer naar de seksuele organen versterkt?’
‘Jacqui,’ zuchtte mijn moeder.
‘Ik zal je een keer mijn Kama Sutra lenen.’
‘Jacqueline!’ beet mijn moeder.
‘Wat nou?’ vroeg tante Jacqui, met een onschuldige blik vanonder haar enorme berimmelde wimpers.
‘Laat die jongen met rust.’
Tante Jacqui haalde haar beringde hand van mijn dij. Ze knipoogde en zei: ‘Je moet maar weer eens bij je ouwe tante komen logeren.’
Die avond aten we witlof.

jaeggi om 19 juli 2005 10:35

Post a comment
Remember Me?