« bontekoe | Main | marieke »

26 januari 2005

talent voor catastrofe

Ik blog dat ik een beetje een moeilijk ochtendje heb gehad en direct stromen de medelevende en opbeurende mailtjes toe. Ik zal nooit meer klagen, alleen al omdat ik nu weet dat er mensen zijn die een heel leven hebben dat vergelijkbaar is met mijn ochtend gisterochtend.

‘Tijdens een reis in de voetstappen van Graham Greene liep Norman Sherry gangreen aan zijn ingewanden op in Panama, tropische diabetes in Liberia, en werd hij tijdelijk blind na een auto-ongeluk in Groot Brittanië. Een gewelddadige overval in Liberia kostte hem zijn gehoor. Greene was zo bezorgd over het talent voor catastrofe van zijn biograaf dat hij hem een voorgestelde reis naar een Congolese leprakolonie streng verbood.
Zelfs tijdens zijn verblijf in de bedaarde Saville Club lukte het hem om van de trap te vallen.
Aan het eind van ons gesprek stelt hij met ouderwetse hoffelijkheid voor me naar het station in Bond Street te brengen. Ik bedank beleefd voor het aanbod en steek voorzichtig de straat over. Ik kijk om en zie hem tegen een voorbijganger aanlopen.’

(Interview door Stephen Moss, The Guardian, www.timesonline.co.uk/article/0,,2102-1399062,00.html)

En terwijl ik dit tik bezorgt de postbode een pakketje: De dagboeken van Sylvia Plath in Prive Domein-uitgave. En de grammofoonplaat die ik al de hele ochtend draai blijft steken (de reparatie van mijn cd-speler gaat zeker 2 weken langer duren en navenant meer kosten)
(Handenwrijvend): nog meer ellende! Kom maar op!

(wordt vervopgd)


jaeggi om 26 januari 2005 10:53

Post a comment
Remember Me?