« het was me het jaartje wel mensen | Main | een man voor elspeth »

02 januari 2005

het sprookje van de schrijver

Er was eens een schrijver die niet opschoot met zijn boek. Elke ochtend slofte hij zuchtend naar zijn schrijfkamer, en elke avond kwam hij zuchtend naar buiten.
'Dat kloteboek,’ zuchtte hij dan, 'ik wou dat het eindelijk af was.’ Zo vaak herhaalde hij deze wens, dat de dwergenkoning, die in het paleis onder het huis van de schrijver woonde, er schoon genoeg van kreeg.
'Spud,’ zei hij tegen zijn secretaris, 'ga jij eens naar boven en laat die zeikerd z’n wens uitkomen. Ik word doodziek van dat gekanker en geijsbeer de hele dag boven mijn hoofd.’ Spud boog en begon de lange trap naar boven te beklimmen. Toen de schrijver de volgende ochtend zuchtend de deur van zijn kamer opendeed zat er een dwerg op zijn bureau.
'Hallo,’ zei de dwerg. 'Ik ben Spud. Je mag een wens doen.’
'Echt waar?’ riep de schrijver. 'O, ik wou dat mijn boek af was.’
'Okee,’ zei de dwerg, en wipte van het bureau. Voor hij de grond raakte was hij verdwenen, maar op het bureau lag het boek van de schrijver, helemaal af. Niet alleen was het helemaal af, het werd ook een groot succes. Er werden er veel van verkocht, en alle kranten schreven dat het veelbelovend was, en dat ze uitzagen naar zijn volgende boek.

jaeggi om 02 januari 2005 22:21

Je doet net of dit soort dingen nooit gebeuren...

Posted by: BTheMan at 03 januari 2005 12:18

Post a comment
Remember Me?