« houdgreep | Main | mahalia »

14 januari 2005

heilige koe

Groningen/Assen - McDonald's Nederland is kwaad over de nieuwste reclames van concurrent Burger King. Boodschap van de reclame: de hamburgers van Burger King zijn zó lekker, dat zelfs Ronald McDonald ze prefereert boven zijn eigen burgers. In een lange regenjas en met een hoedje op staat de kindervriend incognito aan de balie van Burger King. Om een bestelling te plegen. "Erg grappig allemaal, maar het mag niet. Je mag onze Ronald niet zomaar gebruiken voor je eigen reclame. Ronald is van ons," aldus McDonald's Nederland.

Ik heb het helaas niet voor het zeggen, maar als het aan mij lag zou deze woordvoerder van McDonalds Nederland per acuut de zak krijgen.
"Erg grappig allemaal, maar het mag niet. Ronald is van ons."
Hoezo, Ronald is van jullie? Ronald is van ons! Het staat iedereen vrij om een grote stijve lul in Ronalds clownsbroek te tekenen. Als je bovendien de slogan 'Im lovin it!' voert vraag je daar gewoon om.
En ten derde: als je na films als The Thing en Spawn nog steeds naief genoeg bent om een clown als beeldmerk te voeren vraag je erom dat mensen daar hele obscene dingen mee gaan uithalen. Daar moet je dus vooral niet tegenin gaan, nee: je maakt een vervolg op de Burger King-commercial, waarbij Ronald McDonald om de hoek in een Burger King zak staat te braken.

jaeggi om 14 januari 2005 11:07

Post a comment
Remember Me?