« bericht van mijn schuiladres (reposted) | Main | renate zuigt »

17 december 2004

schaamlappen

FWDCSA to contribute to Large Predator Research.
(Johannesburg, 11-12-2004) Members of the Four Wheel Drive Club of SA will in future be able to make a contribution to the African Large Predator Research Unit by specifically recording sightings of lion and other predators whilst travelling through the various parks both in RSA and all other African countries.

Ik ben weleens op safari geweest. Drie dragen rondgecrosst met zeven andere toeristen (twee Duitsers in bermuda's met camouflageprint, een Amerikaans stel dat bij elke hobbel in de weg een gil slaakte, twee nurkse Israeliers en een Japanse met een slap wit hoedje op haar kruin, alsof een enorme vogel iets had laten vallen) in een fourwheeldrive in de Masai Mara, Kenia, op zoek naar de Big Five: leeuw, jachtluipaard, olifant, nijlpaard en het laatste beest ben ik vergeten (buffel?).
De eerste dag zaten we met open mond bij de raampjes. Als je de natuur in Nederland gewend bent is elke zebra en antilope een wonder.Maar zebra's en antilopes gaan snel vervelen. Eigenlijk wilde ik er snel weer uit, uit dat park. Maar dat was de eer van onze Landroverchauffeur te na; we zouden en moesten de Big Five gezien hebben, eerder liet hij ons niet gaan.
Goddank, aan het einde van de derde dag, vonden we een mottig troepje leeuwen, een mannetje en drie wijfjes, dat indolent onder een paar struiken lag.
'Be careful. Be very very careful. They maybe look nice, but if you get out they wil tear you to pieces!' sprak onze chauffeur met rollende ogen.
De mannetjesleeuw opende een oog, gaapte en viel terug in zijn coma.
We bleven nog een paar minuten staan, toen werd er achter ons getoeterd. Daar stond de volgende Landrover met Japanse en Amerikaanse toeristen.
Later hoorde ik dat chauffeurs per radio aan elkaar doorgeven waar het wild zich bevindt. Dat wij drie dagen hadden moeten zoeken voor we de leeuwen vonden was alleen om het spannender te maken.
Zo doen de leden van de Four Wheel Drive Club of South Africa er ook alles aan om het leven spannender te maken.

jaeggi om 17 december 2004 10:28

Post a comment
Remember Me?