« zalig | Main | bestemmingen »

01 december 2004

kathodische bescherming (2)

- Kijk, weer zo’n paaltje.
- Waar?
- Bij dat muurtje. Zo’n paaltje van de Kathodische gemeente.
- De watte?
- Nee, ik lees verkeerd. Ik dacht altijd dat het een soort monument was, waar de kathodische gemeente zich elk jaar verzamelt voor een herdenking. Soort stille omgang. Maar er staat op: kathodische bescherming meetpunt. Enig idee wat dat is?
- Al sla je me hartstikke dood.
- Dokter, ik heb zo’n last van mijn kathoden…
- Tja. Dat wordt amputeren, vrees ik.
- Maar kunt u me dan geen kathodische bescherming bieden?
- Nee, daarvoor moet u bij de Kathodische gemeente zijn.

jaeggi om 01 december 2004 12:06

Ik vind dat je je er wat laatdunkend over uitlaat. Kathodische bescherming is een serieuze zaak, waar niet alleen nu, maar ook in de toekomst aandacht aan moet worden gegeven. De Kathodische lobby is gelukkig dan ook stevig, met name in Brussel. Het voorstel in '97, -van de Groenen Nota Bene-, om de subsidie te korten met 1,2 miljard, heeft het dan ook niet gehaald.

Weet je hoe veel Kathoden er jaarlijks bescherming krijgen van de gemeente?!

Zonder al het goede en vooral harde werk zou alles door en door verroest zijn.

B "galvaniseren kan je leren" TheMan

Posted by: BTheMan at 01 december 2004 12:23