« betrappingen | Main | rota nostra »

19 november 2004

god

Wij hebben rare beestjes in de douche. Ze zijn kleiner dan een rijstkorrel, lichtbruin of geel van kleur, en ze doen niks. Ze kruipen soms een centimeter en blijven dan minutenlang zitten uitpuffen, wat het makkelijk maakt ze dood te drukken.
Vandaag vijf, terwijl ik stond te douchen. Ik maak niet graag dingen dood, maar hier voel ik niets bij, want als iemand of iets rustig blijft zitten terwijl de schaduw van de dood (= mijn vinger) over hem heenstrijkt, dan zal het mij ook een zorg zijn.
Natuurlijk, alles is deel van een groots en veelomvattend plan, dat wij niet kunnen bevroeden, maar bij het dooddrukken van God's zoveelste creatie (het douchebeestje) komt toch onweerstaanbaar soms de gedachte op: 'Waar is hij in godsnaam mee bezig.'


jaeggi om 19 november 2004 10:38