« stadsgedicht 12 | Main | quotezak »

04 december 2007

Persbericht

Op woensdag 30 januari 2008 neemt Adriaan Jaeggi afscheid als eerste stadsdichter van Amsterdam. Tijdens het traditionele Gedichtenbal in Paradiso zal de bundel Het is hier altijd laat van licht, Amsterdamse Stadsgedichten worden gepresenteerd. Tevens wordt de nieuwe stadsdichter van Amsterdam bekendgemaakt.

Adriaan Jaeggi, die aanvankelijk voor anderhalf jaar werd benoemd maar twee jaar de functie van stadsdichter heeft vervuld, zal in december een afscheidstournee door Amsterdam maken. Deze begint morgenavond, 5 december, in de Stadsschouwburg Amsterdam, tijdens het Sinterklaasgala voor volwassenen. Op 9 december is er een openbaar optreden in café Het Blaauwhooft op Bickerseiland (15.00-17.00 uur). Op 10 december is de stadsdichter op de Filmacademie van Amsterdam, en op 13 december bij het ROC Amsterdam, waar hij gedichten zal voorlezen en praten met leerlingen van de afdeling Kunst, Cultuur en Amusement. Daarnaast zijn er huiskamer-optredens bij Amsterdammers thuis.

Alle Amsterdammers krijgen de gelegenheid om de stadsdichter voor het laatst te zien of te horen. Wie belangstelling heeft voor een bezoek, of stadsgedichten live in zijn huiskamer wil horen, kan een verzoek mailen naar stadsdichter@jaeggi.nl, of een briefkaart sturen naar
Stadsdeel Centrum,
t.a.v. Rini Scheffers
Postbus 202
1000 AE Amsterdam.

jaeggi om 04 december 2007 10:53