« het been | Main | het beulswerk van de tijd »

11 december 2007

een stadsdichter voor de hele stad

Vandaag in Het Parool:

AMSTERDAM - De opvolger van Adriaan Jaeggi als stadsdichter wordt benoemd door de gemeente Amsterdam en mag zich met nog meer recht dan Jaeggi, die benoemd werd door Stadsdeel Centrum, stadsdichter van Amsterdam noemen.
Jaeggi is voor het laatst in functie op 30 januari, aan de vooravond van Nationale Gedichtendag. Op die avond wordt ook de nieuwe stadsdichter gepresenteerd.
Intussen is Jaeggi, die zijn dichterlijke functie twee jaar heeft vervuld, bezig aan zijn afscheidstournee, waarbij hij niet alleen wil optreden op scholen en in schouwburgen, maar ook in de huiskamers van de 'gewone' Amsterdammers.
Zijn afscheidstournee begon op 5 december in de Stadsschouwburg tijdens het Sinterklaasgala voor volwassenen. Gisteren was hij nog te zien op de Filmacademie en donderdag is hij bij het ROC, waar hij gedichten zal voorlezen en praten met leerlingen van de afdeling Kunst, Cultuur en Amusement.
Maar hij wil zich ook in de huiskamers laten horen ter gelegenheid van een verjaardag bijvoorbeeld. Jaeggi: ''Het is geheel gratis, met de complimenten van de stad. Niemand verdient er wat aan, zie het als een vrolijk idee voor de feestdagen.''
Belangstellenden kunnen zich opgeven met een mail naar stadsdichter@jaeggi.nl of met een briefkaart naar Stadsdeel Centrum, t.a.v. Rini Scheffers, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam.


Ik zeg: hehe, eindelijk.

jaeggi om 11 december 2007 16:46