« deur dicht | Main | Wat Ik Nog Meer Tegenkwam Tijdens Mijn Lange Omzwervingen etc... »

20 april 2007

Het Is Goed Om Gemist Te Worden

Dit bericht kwam ik tegen tijdens mijn eindeloze omzwervingen op het internet:

Jongens en weblogs

Over webloggen gesproken: ik mis Adriaan Jaeggi zo.
De schrijver en dichter Adriaan Jaeggi ontdekte ik in Volkskrant Magazine. Zijn columns waren heel mooi. En toen gaf de Volkskrant hem de zak om, voor mij, volkomen onbegrijpelijke redenen. Enfin, in zijn laatste column maakte hij melding van zijn weblog. www.jaeggi.nl/weblog. Hij postte elke dag en ik las hem nog vaker.
Totdat hij op 22 juli 2006 zijn weblog stillegde. Voor een paar weken, zogezegd. Maar het is nog altijd windstil op zijn weblog. De link staat nog steeds in mijn favorieten. Er gaat geen dag (nou ja, misschien twee dagen) voorbij of ik klik de link aan. Om iedere keer weer teleurgesteld te worden.
Waar is Adriaan Jaeggi? Voor het laatst zag ik hem bij de Wereld Draait Door. Dat was toen hij zijn boek 'Tromboneliefde' uitbracht. Ik begrijp dat hij druk is met stadsdichter van Amsterdam zijn, maar wat moeten wij, lezers? Aanvankelijk werd ons nog een worst voorgehouden; Jaeggi's nieuwe roman 'Pluto' zou in het najaar van 2006 uitkomen. Nou, er is veel uitgekomen, maar Pluto niet.
Ik heb net lange tijd gevuld met het lezen van de archieven, alles wat me nog rest. Ik trof zijn allereerste post aan, het heet 'Dit is hoe het gaat':

Dit is het weblog van Adriaan Jaeggi.
Soms schrijf ik iets.
Soms schrijf ik niets.
Soms schrijf ik veel, per dag, en soms moeten de vuilniszakken een dag eerder naar buiten dan ik gewend ben, en vertellen ze me dat als het te laat is.
Soms ben ik discreet.
Soms klap ik uit de school.
Soms ben ik razend, maar daar zul je niets van merken.
Als ik iets niet weet weet mijn vader het wel.
Mijn vader en ik weten alles.
Welkom op mijn weblog.

Goed. Dan gaan we weer beginnen.
Met dank aan de zwarte zwanen.

jaeggi om 20 april 2007 11:58