« the girls in my life part I | Main | twee stukjes uit de Volkskrant van vandaag, »

18 oktober 2005

man of all seasons

Hij is er! De nieuwe Man of all Seasons, het blad voor de stoere man die van het buitenleven houdt, en die na zo'n dagje buitenleven graag binnenzit met een glas 'écht goede whisky, zo eentje die je niet snel vergeet'(hoofdredacteur Onno Aerden). Volgens mij vergeet je na een écht goede whisky juist alles, vanaf het moment dat je de eerste slok nam tot het moment dat je jezelf in een bloemrijk ruikend hotelbed wakkerkreunde, maar alla.
Primeur in dit nummer van MoaS is het debuut van Thomas Rosenboom als reisredacteur.
'Wie?'
'Thomas Rosenboom, schrijver van Gewassen vlees, ook wel bekend als De Man Die Alleen Maar Chili Con Carne Eet.'
'En die debuteert als wat?'
'Als reisredacteur. En dat is best bijzonder, vindt Moas, want "Rosenboom sloeg tot nu toe alle aanbiedingen voor redactionele bijdragen aan publiekstijdschriften af". Dat is een beetje een dure manier om te zeggen dat Thomas tot nu toe geen schnabbels deed. Maar nu is hij toch verleid, door de redactie van MoaS, om betaald een week op een Brits eilandje door te brengen en naar de vogels te kijken.'
'Heb je het stuk al gelezen?'
'Nee, nog niet. Eerst moet het een beetje gaan vriezen, zodat je van die lekker rode blosjes krijgt als je buitenloopt in je coltrui, en als het dan begint te schemeren trek ik lekker het weiland in met mijn kaplaarzen, en onderweg wurg ik een paar nietsvermoedende eenden en als ik dan thuiskom, bebloed, bezweet en bemodderd, trek ik lekker mijn laarzen uit en ga dan in een schone coltrui op het berenvel voor de open haard het artikel van Thomas Rosenboom lezen. Met een glas écht goede whisky erbij.'
'Kun jij dat betalen? Jij bent toch ook schrijver?'
'O, had ik dat nog niet verteld? Ik debuteer binnenkort bij het blad La Vie en Rose als mode-redacteur. En de Volkskrant vraagt mij regelmatig als redacteur Comestibelen. En over ongeveer een week ligt de nieuwe Hide & Chic in de winkel, waarin ik debuteer als Redacteur Romantiek.'

jaeggi om 18 oktober 2005 10:43

Post a comment
Remember Me?