« enige kenmerkende eigenschappen en natuurlijke habitat van het jasje | Main | Schrijvers op de Parade presenteert: Tommy Wieringa »

14 juni 2005

schrijversparade

Ik heb opgetreden in Edinburgh, Singapore, Dusseldorf, Londen, Aldeburgh, Etten-Leur, Damascus, Diyarbakir, Berlijn, Avignon en Alkmaar, op Borneo en Terschelling, maar nog nooit op de Parade.
Daar gaat nu eindelijk verandering in komen. Komend seizoen lees ik voor op het roemruchte rondreizend theaterfestival, op de Schrijverstoren midden op het Paradeterrein.
Dit programma is voor het eerst op de Parade. Het lijkt op de Silent Disco, maar dan anders: je zit in de Schrijverstoren met uitzicht op de Parade, terwijl de schrijver via de koptelefoon gedichten, columns of verhalen in je oor fluistert of juist onder aan de toren staat te schreeuwen. Het programma wisselt per dag en per stad en is een mix van gevestigde namen en veelbelovende debutanten. Er zijn optredens van o.a. Simon Vinkenoog, Kader Abdolah, Ernest van der Kwast, Spinvis, Katinka Polderman, Adriaan Jaeggi, Erik Jan Harmens, Tommy Wieringa, Alfred Schaffer, Meindert Talma, Vrouwkje Tuinman en Ingmar Heytze. Na afloop van iedere voordracht worden er boeken verkocht en signeren de auteurs.
Mijn zomer is alweer goed: spannende optredens, nieuwe steden, andere voorstelingen en artiesten zien, liggen in het gras tussen de stukgetrapte plastic roséglaasjes, in de zweefmolen met mijn liefje (in elke stad een ander liefje natuurlijk), zelf poffers bakken, en ’s avonds na sluitingstijd rond het kampvuur met een fles Asbach Uralt en Ellen ten Damme.

Wie speciaal voor mij komt, mijn optredens zijn op
23 juni, in Rotterdam, + Laurens Abbink Spaink
3 juli, Den Haag, + Tommy Wieringa
24 juli, Utrecht + Erik Jan Harmens
29 juli, Amsterdam, + Tommy Wieringa
9 augustus, Amsterdam, met Erik Jan Harmens

De Parade is van 16 t/m 26 juni in het Museumpark Rotterdam
van 1 t/m 10 juli in het Westbroekpark Den Haag
van 15 t/m 24 juli in Park Nieuweroord Utrecht
van 22 juli t/m 14 augustus in het Martin Luther King Park Amsterdam.

Hier vind je het complete programma van de Parade

De komende tijd zullen diverse Parade-schrijvers te gast zijn op dit weblog.

jaeggi om 14 juni 2005 12:10

Post a comment
Remember Me?