« edele dieren | Main | dagboek van een teleurgesteld man »

01 mei 2005

waar ik afgelopen maand geweest ben

Beste nieuwe gasten,

Even een paar suggesties voor een prettig verblijf in het huis, doe ermee wat je wilt (geen verplichtingen):

- Er is een nieuwe grasmaaier nodig. Met deze is niets aan te vangen, zeker als het gras al voorbij de anderhalve meter is. (Volgens mij zit er iets hards tussen de bladen, ik kreeg het er niet tussenuit. Het ruikt een beetje raar.)
- Het nieuwe bed is een crime. Twee bedbodems en twee matrassen naast elkaar maakt dat de bedden – zelfs bij normaal gebruik – bij het minste of geringste uit elkaar schuiven en de slaper op de grond deponeren. Nadat dat voor de tweede keer gebeurd was heb ik de oude tweepersoons matras uit de schuur gehaald en daar de algen vanaf geschraapt.
- Nieuw beddegoed is trouwens ook geen overbodige luxe. (Niet alleen een laken, ook een deken, zou dat kunnen?).
- Heb alle kapotte lampen vervangen. Ze zijn meteen weer gesprongen. Het 'gewone' nachtlampje in de slaapkamer is onbruikbaar: de eerste avond kreeg ik een klap dat mijn kaken op elkaar klapten. De rest van de tijd heb ik maar bij een waxinelichtje gelezen.
- Het tapijtje onder de tafel in de woonkamer is weer smoezeliger geworden, ik dacht niet dat het mogelijk was.
- Aan de positieve kant: de tuinman is geweest en heeft de bomen flink gesnoeid (tot ongeveer 30 cm. boven de grond). Een van de kastanjebomen is daarbij door het keukenraam gegaan (het raam waar nu een vuilniszak voor zit).
- De tv is een aanwinst. Ik kwam hier om te werken en was er dus eerst niet blij mee, maar drie sneeuwende kanalen zijn in het geheel geen afleidng maar juist een prettige verstrooiing - ik heb eigenlijk de hele tijd de tv aan gehad. Die ruis op de achtergrond is heel rustgevend.
- De computrer werkt als een zonnetje, op één ding na: na een uur werken wordt hij een beetje moe en vergeetachtig, en dan werken sommige toetsen niet goed meer: : wordt dan ineens +, @ wordt #, enz. (alsof hij van toetsenbord wisselt).
- De tv werkt overigens het beste als de antenne bovenop de schemerlamp en de schemerlamp op een paar boeken gezet wordt (verzameld werk Carlos Castaneda).
- Ik heb geprobeerd te determineren wat het beest in het tuinhuisje is, maar ik kom er ook niet achter. Hij (zij?) wil niet uit zijn hoekje achter het tuinmeubilair komen en gromt alleen maar als je in de buurt komt. Volgens mij heeft hij/zij/het drie ogen, dat zie je als het donker wordt en het voor het raam gaat zitten en de ogen rood oplichten in het donker. Maar op het internet heb ik nergens een soort met drie ogen gevonden.
- Het gejank tussen drie en vijf uur 's nachts komt waarschijnlijk van de buren.

Ik kom volgend jaar graag weer.

Adriaan

jaeggi om 01 mei 2005 22:19

Post a comment
Remember Me?