« gast | Main | Hugo4Justice »

13 april 2005

De Zwoegende Boezems On Tour

Zaterdag 23 april begint de anderhalf jaar durende Zwoegende Boezems Tour van Nederland.
De Zwoegende Boezems On Tour is een rondreizende literaire revue in wisselende samenstelling met muziek, zang, greatest hits, rijmende en niet-rijmende poëzie, zeer korte verhalen, film, meesters der vertelkunst, Speciale Gasten, Special Guests en De Gedichtenambulance.
Dit spektakel vindt voor het eerst plaats in zaal Tivoli, Oudegracht 245, Utrecht (19.30 u, inkom 13,- euro, Tel. 0900 235848654).
Met deze keer in de hoofdrollen: Theo Nijland, kleinkunstenaar/ tekstschrijver/scenarist/ liedjeszanger/performer. Van Vrouwkje Tuinman verscheen onlangs de bundel Vitrine, die onlosmakelijk is verbonden met het gelijktijdig verschenen Rode Vlam van kunstenaar/ schrijver/ zanger/ dichter F. Starik. Voormalig zanger van Tröckener Kecks Rick de Leeuw begon een nieuwe carrière als dichter en schrijver en tv-idool in België. Adriaan Jaeggi, schrijver en columnist van Volkskrant magazine zal deze avond weer in recordtijd een roman voorlezen. Tjitske Jansen’s poëzie riep in de pers kwalificaties op als ‘erg lichamelijk’, ‘spannend’, ‘brutaal’, en ‘laconiek mooi’. Driek van Wissen, meester van het light verse, is onze Dichter Des Vaderlands. Naar Tevredenheid, de band van de avond, combineert poëzie en popmuziek. Gedichten van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer, Ramsey Nasr, Remco Campert en Gerrit Komrij schitterend op muziek gezet. Jean Pierre Rawie: altijd in pak, altijd in cafés, altijd uit steen gehouwen regels. Volgens de literatuurkritiek heeft Tommy Wieringa met Joe Speedboot nu al de roman van het jaar geschreven. En over Carel Helder wist Beau van Erven Dorens te melden: ‘Een voormalig postbeambte met gortdroge humor, die ook nog eens de schrijver van de perfecte haiku is.’
Komt dat zien.

jaeggi om 13 april 2005 10:16

Post a comment
Remember Me?