« Gevonden vreten (drie ready-mades) | Main | bontekoe »

24 januari 2005

seniel

Mijn computer is seniel aan het worden.
De eerste keren dat het geheugen hapert merk je het niet, of doet onbewust of je het niet merkt. Je bent aan het ouwetje gehecht, na al die jaren. Maar het geheugenverlies wordt steeds erger.
Ze kan nu al niet eens meer een middelgroot bestandje onthouden. Als je vraagt waar ze het gelaten heeft gaat ze als een dolle aan het zoeken, om na lange tijd triomfantelijk op te duiken met het verkeerde. Als je dan, zo aardig mogelijk, vraagt of ze nog even door wil zoeken blijft ze koppig volhouden dat dit is wat je zocht.
Verder heeft ze last van waandenkbeelden. Zo denkt ze de hele tijd dat ik wil uitloggen terwijl ik nog aan het mailen ben.
Ze kan ook geen twee dingen tegelijk meer doen. Even de post ophalen en tegelijk rekeningen betalen? Vergeet het maar. Maar echt gĂȘnant is dat ze geen schaamte meer heeft. Ze ontbreekt rustig mijn chatgesprek met de mededeling dat ze hoognodig wat overbodige bestanden moet lozen. Ik schaam me soms rot.
Mijn computer is nog uit de vorige eeuw, en dan merk je toch dat die ouwetjes de moderne tijd niet aankunnen. Ze is nu in het stadium dat als ze weer eens klem komt te zitten ze alleen nog maar met rust gelaten wil worden en een uurtje of twee ineengedoken in haar hoekje onder mijn bureau wil zitten, zachtjes pruttelend.
Dan gaat het wel weer.

jaeggi om 24 januari 2005 10:56

Post a comment
Remember Me?